درباره ما

انجمن دوستداران کودک پویش با توجه دو آرمان محوری تلاش برای تحقق حقوق کودک و نیز از میان برداشتن چرخه فقر، از سال ۱۳۸۷ فعالیت خود را آغاز کرده است. طی این سال‌ها، انجمن فعالیت‌های خود را در زمینه لغو کار اجباری کودکان و همچنین توانمندسازیِ خانواده‌محور کودکان‌ کار و بازمانده از تحصیلِ ساکن مناطق حاشیه‌ای جنوب شرق تهران رشد و گسترش داده است.
انجمن دوستداران کودک پویش کوشیده است با شناخت نیازها و مسائل جامعه محلی و نیز با جلب مشارکت واقعی مردم به مرور زمان حیطه‌های فعالیت خود را تعریف کرده و گسترش دهد. این حیطه‌ها به طور کلی عبارت‌اند از:

آموزش سواد پایه و پرورش کودکان کار و بازمانده از تحصیل: تاکنون بیش از ۱۰۰۰ کودک محروم از تحصیل در خانۀ کودک محمودآباد، از سواد پایه بهرمند شده‌اند و خوشبختانه هم اکنون با اجرای طرح فرمان و تلاش انجمن برای فرستادن کودکان محروم از تحصیل به مدرسه‌ها، جمعیت فعلی این کودکان به ۱۶۰ تن کاهش یافته است.

توانمندافزایی خانواده: هر چند آموزش و سلامت کودکان موضوع اصلی شکل‌گیری این انجمن بوده است، تجربه یک دهه فعالیت در این مناطق به ما آموخته است که کار با کودکان بدون توجه به بستری که کودک در آن بیشترین تأثیرپذیری را دارد، اساساً بی‌ثمر خواهد بود. انجمن از طریق دو پروژۀ سوادآموزی بزرگ‌سالان و کارآفرینی مادران برای بیش از ۱۱۰ پدر و مادر برنامه‌هایی را به‌اجرا گذاشته ‌است.

ترویج کتابخوانی: یکی از مهم‌ترین معضلات روستاهای مهاجرپذیر و حاشیه‌نشین، پایین بودن کیفیت آموزشی در مدرسه‌ها و در نتیجه افت تحصیلی کودکان است. این مسئله به‌ویژه در زمینه ضعف پایه‌ای سواد خواندن، بسیار نمایان است. انجمن پویش با اتکا به دو سال همکاری آموزشی با مدارس منطقه و شناسایی نیازها، دو پروژه “با من بخوان” در مدرسه‌ها و “خشت و خواندن” در سطح کل روستا و کوره‌ها را به اجرا گذاشته است. در طرح “با من بخوان” بیش از ۳۴۰ کودک و در برنامه‌های ترویجی خشت و خواندن بیش از ۸۰۰ کودک و بزرگ‌سال از خدمات کتابخوانی بهرمند می‌شوند.

مددکاری و سلامت کودک و خانواده: آموزش و توانمندسازی کودکان و خانواده‌ها برای پیشگیری از آسیب های جسمی و روحی، محور برنامه‌های بهداشتی این مجموعه است. با این حال انجمن گام‌های خوبی برای شناسایی و درمان بیماری‌ها و پشتیبانی‌های مستمر غذایی و دارویی مکمل سلامت از کودکان و خانواده‌ها نیز برداشته است. نزدیک به ۱۵۰ کودک، ۸۰ مادر، ۳۰ پدر و ۲۱۹ کودک زباله‌گرد از خدمات این طرح بهره می‌برند.

برای دانلود چارت سازمانی کلیک کنید